Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Βράδυ πρωτοχρονιάς στο Nτόρστφελντ




Στο Nτόρστφελντ τμήμα του Ντόρτμουντ, λίγο μετά την έναρξη του νέου έτους, κάτοικοι της πόλης γιορτάζουν παραδοσιακά την αλλαγή του έτους στην πλατεία Wilhelmsplatz. Μεταξύ του πλήθους των κατοίκων, βρίσκονταν και σύντροφοι-οι οποίοι έχουν ισχυρή παρουσία στην πόλη καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Γυρώ από την πλατεία για άγνωστους λόγους είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το προηγούμενο έτος είχαν γίνει συγκρούσεις με την αστυνομία. Πιθανώς η παρουσία των αστυνομικών να αποσκοπούσε στην εκφόβιση των παρευρισκόμενων. 
Σύντομα άρχισαν να εκτοξεύονται τα πρώτα πυροτεχνήματα προς τα συγκεντρωμένα βανάκια της αστυνομίας. Εννοείται βεβαίως ότι τα πυροτεχνήματα αυτά δεν είναι ικανά να προκαλέσουν ζημία στα οχήματα πόσο μάλλον τους άνδρες και γυναίκες της αστυνομίας που εκείνη την στιγμή βρίσκονταν μέσα σε αυτά. Εκτοξεύονταν περισσότερο σαν ένδειξη διαμαρτυρίας, στην ασφυκτική παρουσία της αστυνομίας. Οι υπάλληλοι του κράτους ωστόσο άδραξαν την αφορμή για να περάσουν στην δράση. Μερικοί όρμησαν προς την συγκέντρωση, όμως γρήγορα αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν μετά από μια σύντομη σύγκρουση. Άμέσως ξεκίνησε μια σφοδρή εκτόξευση πυροτεχνημάτων εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι αναγκάζονταν να καλυφθούν πίσω από ασπίδες, ενώ οι γύρω κάτοικοι υποστήριζαν τους συντρόφους. 
Τα πνεύματα έμοιαζαν να καταπραϋνονται μέχρι που η αστυνομία έκανε έφοδο σε ένα σπίτι, στο οποίο είχαν προσφύγει-σύμφωνα με την αστυνομία- άτομα που είχαν συμμετάσχει νωρίτερα στην σύγκρουση. Ενώ η αστυνομία καταπάτησε το δικαίωμα του ασύλου, η οικογένεια που κατοικούσε εκεί δεν καλοδέχτηκε τους κυρίους με τον ανάλογο ενθουσιασμό και γρήγορα οι αστυνομικοί έγιναν ιδιαίτερα βίαιοι και ξεπεράστηκε κάθε δισταγμός. Τώρα ακόμα και οι γυναίκες δεν γλύτωσαν από τα απανωτά αναίτια χτυπήματα από γκλοπ και ένας ηλικιωμένος τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επιχείρηση. Παράλληλα, υπάρχουν μαρτυρίες ότι αρκετοί υπέστησαν ξυλοδαρμό από την αστύνομια ενώ είχαν συλληφθεί! Ο απολογισμός της βραδίας ήταν 18 συλλήψεις. Μέχρι τις 10 το πρωί όμως είχαν αφεθεί όλοι ελεύθεροι, χωρίς να αντιμετωπίσουν κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες. Λίγο αργότερα η αστυνομία εξέδωσε ένα δελτίο τύπου, στο οποίο κομπάζει για μια "συνεπή επιχείρηση ενάντια στην ακροδεξιά βία" η οποία θα συνέχιζε και το 2016.


  Ήδη λίγο πρίν την αλλαγή του έτους, η αστυνομία περικύκλωσε την πλατεία Wilhelmsplatz

 Ωστόσο αρχικά οι πανηγυρισμοί ήταν ειρηνικοί

 Παραδοσιακά κάηκαν και κάποια πανό των αντιφρονούντων


 ...γιατί το Ντόρτμουντ θα έχει πάντα ναζί 

 όταν μερικοί αστυνομικοί όρμησαν προς τους συγκεντρωμένους, η κατάσταση γρήγορα ξέφυγε

γρήγορα όμως αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν

 H απερίσκεπτη δράση των αστυνομικών οδήγησε σε κλιμάκωση της κατάστασης 

 Γρήγορα η αστυνομία βρέθηκε να αμύνεται

 Όλο και περισσότερα οχήματα της αστυνομίας κατέφθαναν

 Ωστόσο κάποιοι δρόμοι ήταν απροσπέλαστοι για τα οχήματα

 Σε πολλά σημεία υπήρξαν φλεγόμενα οδοφράγματα 

 χωρίς καμία απόδειξη η αστυνομία έβγαλε 16 άτομα από ένα σπίτι 



 The Stormtrooper