Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Το ιδανικό πολίτευμα των ''Ελλήνων εθνικιστών''



του Σωτήρη Αντωνακόπουλου

Τόσα χρόνια ζούμε μια εξωφρενική ιδεολογική προπαγάνδα της ντόπιας ακροδεξιάς και του στείρου ''Ελληνικού εθνικισμού''. Η προπαγάνδα αυτή έχει σκοπό να πλήξει τον Εθνικοσοσιαλισμό καθώς και το πρόσωπο του Αδόλφου Χίτλερ, αποπροσανατολίζοντας αγνούς ιδεολόγους με πρότυπα τύπου 'Ιωνα Δραγούμη, Ιωάννη Μεταξά και άλλων αστέρων του ''Ελληνικού εθνικισμού''.


Είναι γεγονός ότι από αυτόν τον σάπιο χώρο προβάλλεται συστηματικά η αναβίωση της ''κοινότητας'' και διάφορα είδη ''κοινοτισμού'' ως η ιδανική λύση για την Ελλάδα. Βέβαια, γι' αυτούς που αγαπούν την αλήθεια το Φυλετικό κράτος και οι Φυλετικοί νόμοι όπως οραματίστηκε και εφάρμοσε ο Αδόλφος Χίτλερ είναι μονόδρομος.




Ψάχνοντας να δούμε από πού ξεκινάει αυτή η ιδεολογική σύγχυση στην Ελλάδα πέσαμε πάνω στην πηγή του κακού. Ποιος άλλος θα κρυβόταν από πίσω εκτός από τον Μέγα διδάσκαλο του Ελληνικού εθνικισμού τον Ίωνα Δραγούμη, ο οποίος έγραψε:





''Ακόμη όμως καλλίτερα θα ήταν να μη διαλέγαμε ούτε ξένα πολιτεύματα ούτε αρχαία, παρά να φυλάγαμε ό,τι μας έμενε από τα βυζαντινά και εκκλησιαστικά έθιμα και ό,τι μπορούσε να φυλαχθεί από την κοινοτική αυτοδιοίκηση της τουρκοκρατίας και μ' αυτά να πλάθαμε ένα πολίτευμα δικό μας ολότελα''. από το βιβλίο ''ο Ελληνισμός μου και οι Έλληνες'' κεφ. 24, σελ. 77, Νέα Θέσις -


Πηγή έμπνευσης η τουρκοκρατία, λοιπόν, όχι πολιτεύματα αρχαία ή λοιπά ευρωπαϊκά (για τους τουρκέλληνες εθνικιστές αυτά είναι ξένα)...

The Stormtrooper