Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!


 

"Μέσα στο πέρασμα της Ιστορίας του ανθρώπου συμβαίνει καμιά φορά ο πολιτικός να συνταυτίζεται με τον πραγματικά θεωρητικό του πολιτικού προγράμματος. Όσο πιο σοβαρή και θετική είναι αυτή η σύζευξη, τόσο πιο δυνατές είναι οι αντιδράσεις που θα συναντήσει στην πρακτική εφαρμογή των επιδιώξεών του. Δεν ασχολείται πια για τις ανάγκες της στιγμής, ούτε για τον τυχαίο ψηφοφόρο, αλλά για σκοπούς που δεν μπορούν να τους κατανοήσουν παρά λίγοι εκλεκτοί μονάχα. Γι΄αυτό η ύπαρξή του τότε κινδυνεύει και ζει ανάμεσα στην αγάπη και στο μίσος. Οι αντιδράσεις των συγχρόνων του εξισώνονται από την μελλοντική αναγνώριση των απογόνων που για χάρη τους εργάζεται.

Γιατί όσο πιο ωφέλιμο είναι το έργο της μεγαλοφυίας στους απογόνους, τόσο οι σύγχρονοι δεν μπορούν να το καταλάβουν· όσο πιο σκληρός ο αγώνας, τόσο πιο δύσκολη είναι η επιτυχία. Μολαταύτα, αν, στους αιώνες, η επιτυχία δικαιώσει έναν τέτοιον άνθρωπο, θα μπορέσει ίσως στο διάστημα της γήινης ύπαρξής του να δεχτεί μερικές ωχρές εκλάμψεις της μελλοντικής δόξας του. Στην πραγματικότητα οι άνθρωποι αυτοί είναι οι Μαραθωνοδρόμοι της ιστορίας: τα στεφάνια της δάφνης στολίζουν τους κροτάφους των νεκρών ηρώων.

Σ΄ αυτούς πρέπει να κατατάξουμε τους πιο μεγάλους αγωνιστές του κόσμου τούτου, που, παρ΄ όλη την ακατανοησία των συγχρόνων τους, είναι έτοιμοι να δώσουν τη μάχη για την πίστη και τα ιδανικά τους. Αυτοί είναι που μια μέρα θα βρεθούν πολύ κοντά στην καρδιά του λαού· τότε όλοι θα παραδεχτούν το άδικο που είχαν οι σύγχρονοι αυτών των μεγάλων ανθρώπων και θα θελήσουν να το αποκαταστήσουν. Η ζωή και οι πράξεις τους θα μελετηθούν μ΄έναν θαυμασμό γεμάτο συγκίνηση κι αναγνώριση και θα προσπαθήσουν ν΄ ανασύρουν μέσ΄ απ΄τo σκοτάδι όπου έζησαν, τις τσακισμένες καρδιές και τις απογοητευμένες ψυχές τους."

Απόσπασμα από το Mein Kampf


The Stormtrooper