Ο κύκλος έκλεισε: οι Γερμανοί στρατιώτες είναι οι άξιοι συνεχιστές του έργου του Δωριέως ήρωα Λεωνίδα. Οι 300 ηρωικοί Σπαρτιάτες είχαν καθυστερήσει την προέλαση των Περσών. Οι στρατιώτες του Ράιχ, λοιπόν, καταλαμβάνουν με πλήρη ιστορική και φυλετική νομιμότητα αυτά τα αλύτρωτα Ινδοευρωπαϊκά εδάφη, τα οποία κάποιοι ανάξιοι 'Ελληνες είχαν παραδώσει άνανδρα στους εχθρούς τους. Για άλλη μια φορά, επομένως, ένα ηρωικό κύμα από τον Βορρά έρχεται να σώσει τη γη της Ελλάδας.
Στην Ελλάδα, λοιπόν, νιώθουν σαν στο σπίτι τους τα Γερμανικά στρατεύματα, άξιοι και γνήσιοι απόγονοι της εκ του Βορρά ορμώμενης ινδοευρωπαϊκής φυλής, που πρώτη έδωσε στην ελληνική γη τον αληθινό πολιτισμό της. Αν το επίσημο ανακοινωθέν της ανώτατης διοίκησης της Wehrmacht διευκρινίζει και υπογραμμίζει με έμφαση και υπερηφάνεια ότι η σημαία με την σβάστικα υψώθηκε στην Ακρόπολη, είναι επειδή αυτή η κατοχή δεν αποτελεί, κατά βάθος, παρά μια δίκαιη αποκατάσταση της ιστορικής ομαλότητας.
Ένα χρόνο μετά την νίκη του Απριλίου του 1941, τα φυλλάδια ιδεολογικής διαφώτισης και επικοινωνίας των αξιωματικών των SS, τα SS-Leithefre, σε δυο επετειακά άρθρα υπενθυμίζουν τα πολεμικά ανδραγαθήματα των Waffen-SS, συγκρίνοντας τα ρητά με τον δωρικό ηρωισμό των Σπαρτιατών. Αυτά τα δύο σύντομα άρθρα στόχο έχουν όχι μόνο να υπενθυμίσουν τις μάχες, αλλά και να εντάξουν την κατάκτηση της Ελλάδος και την αντίσταση του Λεωνίδα στο ευρύτερο πλαίσιο της φυλετικής γιγαντομαχίας ανάμεσα σε μια βόρεια Δύση και μια Ασιατική Ανατολή.
Έτσι, οι 300 γενναίοι του Λεωνίδα έγιναν οι πρώτοι μάρτυρες που έχυσαν το αίμα τους στον αγώνα κατά της παγκόσμιας δύναμης που έρχεται από ανατολάς.
''Η θυσία των Σπαρτιατών αναχαίτισε το ασιατικό κύμα''.
Όπως, αργότερα, ο Δούκας Ερρίκος του Λίεγκνιτς, που έπεσε αντιμετωπίζοντας τις μογγολικές ορδές το 1241.
Αυτά τα παραδείγματα ηρωικής θυσίας χαρακτηρίζονταν από μια περιφρόνηση του εφήμερου, άρα και της ζωής, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της Άριας στάσης: ο ηρωισμός του Λεωνίδα και των μαχητών του υπαγορευόταν από μια ανδρεία η οποία θυσίαζε το φθαρτό χάριν του ουσιώδους, διότι δεν υπερασπίστηκαν την περιορισμένη στον χώρο ελληνική πατρίδα τους, αλλά έσωσαν αυτή την αντίληψη που ονομάζεται Ευρώπη.
The Stormtrooper