Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Schild und Schwert





Αναστάτωση έχει προκαλέσει την τελευταία εβδομάδα στην Γερμανία, η διοργάνωση του φεστιβάλ "Schild und Schwert", Ξίφος και Ασπίδα. Ο λόγος; Πρόκειται για ένα διήμερο φεστιβάλ που έλαβε μέρος στην κωμόπολη Όστριτς στις 20 και 21 Απριλίου και διοργανώθηκε από το εθνικιστικό κόμμα NPD, στο οικόπεδο ενός ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, που έδωσε την συγκατάθεση του να χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό αυτόν. Η 20η Απριλίου έχει ακόμα ιδιαίτερη βαρύτητα στην Γερμανία. Κάθε χρόνο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η αστυνομία επιδίδονται σε ένα κυνήγι μαγισσών προσπαθώντας να απαγορεύσουν ή να διαλύσουν συγκεντρώσεις Εθνικοσοσιαλιστών. Ως γνωστόν το νομικό καθεστώς είναι ιδιαίτερα αυστηρό και πολλοί χάνουν την ελευθερία τους απλά λόγω της έκφρασης της αποψής τους. Φέτος όμως η μαζικότητα, το μέγεθος και η οργάνωση τού εν λόγω φεστιβάλ που χρησιμοποιεί για αρχικά το SS, προκάλεσε πονοκέφαλο σε πολιτικούς και αριστερούς, με συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη, να έχουν κατακλύσει την μικρή κωμόπολη των 2400 κατοίκων.


Εκατοντάδες αστυνομικοί φρουρούσαν την διοργάνωση και εκτελούσαν ελέγχους στον χώρο του φεστιβάλ αλλά και στους επισκέπτες. Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε και η διεθνής Τύπος, με ρεπόρτερ να καταφτάνουν από όλη την Ευρώπη,.


To φεστιβάλ περιλάμβανε πολλά γνωστά συγκροτήματα, όπως οι Oidoxie, Kategorie C, Battalion 500 και τους Lunikoff, πολιτική συζήτηση και αθλητισμό, πάγκους με ποικίλα εμπορεύματα ενώ πιο μακριά οι κόκκινοι έκαναν αντισυγκέντρωση σε ένα "φεστιβάλ ειρήνης" με ελάχιστους όμως κατοίκους να δίνουν σημασία σε αυτό το θέαμα αθλιότητας που πρόβαλλε.

Παρακάτω μπορείται να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης αυτής: schildundschwertfestival

Για φωτογραφίες πατήστε εδώ.


The Stormtrooper