Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΟ QUIΖ!!!!! ΠΡΟΣ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ'' !!





ΝΕΟ QUIΖ προς Έλληνες εθνικιστές, Έλληνες πατριώτες, εθνικομπολσεβίκους, ''δήθεν'' εθνικοσοσιαλιστές, ακροδεξιούς,  εθνικόφρονες μεταξικούς.....

Η ερώτηση είναι:

Ποιός είναι ο μεγαλύτερος προφήτης του Ελληνισμού;

Το μυαλό σας μην πάει εδώ, μόδα είναι θα περάσει...



Άγιος Παΐσιος

Και φυσικά θα αποκλείσουμε και την άλλη εκδοχή..



Πατροκοσμάς


Θα κάνουμε την αποκάλυψη... Ο μεγαλύτερος προφήτης του ελληνισμού είναι ο πατέρας του ελληνικού εθνικισμού, ο Ίωνας Δραγούμης.







Από το βιβλίο: "Ίων Δραγούμης. Ο Ελληνισμός μου και οι Έλληνες", κεφάλαιο Ϛ΄ ( α' 1908, ΠΟΛΗ), § 13 - Αρβανίτες, εκδ. Νέα Θέσις: 

Έλαβα ένα γράμμα από έναν Αρβανίτη, από το Αργυρόκαστρο και λέει μέσα στ' άλλα:  

''Η εδώ besa ευχαριστεί την ελληνική κυβέρνηση για την εισαγωγή της αλβανικής γλώσσας στα σχολεία της. Xτες είχα γράμμα από τον Μπαχίμα (υποψήφιο βουλευτή στο Αργυρόκαστρο)· η περιοδεία του Ράλλη θριαμβευτική· την πρόποση στο Δελβίνο την έκανε ο Μπαχίμας σε δημοτική γλώσσα πέρα πέρα- η ταν ή επι τας μου γράφει αυτολεξεί· μέσος όρος δεν υπάρχει. Τα Γιάννινα ενισχύονται στρατιωτικά. Ο Ισμαήλ Κεμάλ από 78 ψήφους πήρε τους 58. Αυτές τις μέρες έρχεται. Πρότεινα στον εδώ Ηπειρωτικό Σύλλογο να τον συγχαρεί τηλεγραφικώς· μα κοιμούνται. Και υποδοχή του χρειάζεται''.

Και σήμερα, που το ξαναδιάβαζα αυτό το γράμμα, φαντάστηκα έναν Ελληνισμό μεγάλο, έμορφο, με την δημοτική του γλώσσα, έναν Ελληνισμό, που περιλαμβαίνει μέσα του και την αλβανική ψυχή και γλώσσα, τη συγγενική του.

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, είναι συγκλονιστικό πόσο προφητικό ήταν το όνειρο του πατέρα των Ελλήνων εθνικιστών. Εκτός από την επικράτηση της δημοτικής είχαμε και τον πολυπόθητο ελληνισμό που φαντάστηκε να περικλείει μέσα του τις αλβανικές ψυχές και την αλβανική γλώσσα...


Συγγενείς Αλβανοί στο κέντρο της 
πρωτεύουσας


Συγγενείς Αλβανοί στον 
Ελληνικο στρατό



Συγγενείς αλβανοί στα ελληνικά
σχολεία


Συγγενείς Αλβανοί στον ελληνικό
αθλητισμό


Συγγενείς Αλβανοί για την
Κύπρο

Το όνειρο του 
Ίωνα Δραγούμη




Πόσο όμορφος φαντάζει ο ελληνισμός με την αλβανική ψυχή και γλώσσα...





Εμείς πάντως σταθεροί στην πρόταση που σας κάναμε και στο παρελθόν, προτείνουμε να αλλάξετε τον μεγάλο ιδεολόγο του ελληνικού εθνικισμού και να περάσετε σε πιο ήπιες λύσεις:




The Stormtrooper