Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Το Αρχέτυπο του Βόταν



Ο Καρλ Γιουνγκ στο βιβλίο του «Το αρχέτυπο του ολοκληρωτισμού» (Εκδόσεις Σπαγειρία) αναφέρεται σε έναν παλιό θεό που επιστρέφει στη γη. 
Η δύναμη του θεού εμφανίζεται στον στρατιωτικό βηματισμό των νέων της Χιτλερικής Νεολαίας και στη μεγαλειώδη αγάπη του γερμανικού λαού προς τον Χίτλερ. Το αρχέτυπο του Βόταν  ξύπνησε μετά από χιλιάδες έτη και η καρδιά του χτυπά στον ηγέτη της. 

Ο αρχέγονος θεός Βόταν που σύμφωνα με το μυστικιστικό τραγούδι «Runatals thattr Odhins» κρεμάστηκε 9 μέρες και 9 νύκτες στο Δένδρο του Κόσμου (Yggdrasill) για να αποκτήσει την αληθινή γνώση και τη μυστική  σοφία των ρούνων. Το ποίημα αυτό το αποκρυπτογράφησε ο Guido von List ύστερα από μια σοβαρή ασθένεια που είχε με τα μάτια του (Εκδόσεις ΘΟΥΛΗGuido von List, Το μυστικό των Ρούνων   

       
 


Ο Γιουνγκ αναγνώρισε στα γεγονότα την έλευσή του. Γράφει στο βιβλίο του: 
«Στο Κράτος χωρίς χώρο, (Reich Ohne Raum) που πρωτοεμφανίστηκε το 1919,  ο Bruno Goetz είδε το μυστικό των γερμανικών γεγονότων του μέλλοντος σε ένα πολύ παράξενο όραμα. 


Ποτέ δεν ξέχασα αυτό το μικρό βιβλίο, γιατί μου έκανε τότε εντύπωση μιας πρόγνωσης του γερμανικού καιρού. Προβλέπει τη σύγκρουση ανάμεσα στον τομέα των ιδεών και στον τομέα της ζωής. Απεικονίζει τη διπλή φύση του θεού της καταιγίδας και του κρυφού διαλογισμού. Ο Martin Ninck κυκλοφόρησε ένα μονόγραφο αφιερωμένο στον Βόταν που πλουτίζει τις γνώσεις για τον χαρακτήρα αυτού του θεού. Τον περιγράφει σε δέκα κεφάλαια, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, τον Μπερσέγκερ, τον θεό της καταιγίδας, τον πλάνητα, τον πολεμιστή, τον θεό της Επιθυμίας και του Έρωτα τον κύριο των Νεκρών  και τον πεθαμένων πολεμιστών, τον κάτοχο της κρυφής γνώσης, τον μάγο και τον θεό των ποιητών. Ούτε οι Βαλκυρίες, ούτε οι φούλγκιες, έχουν λησμονηθεί  γιατί ανήκουν στο μυθικό περιβάλλον και στη μοιραία σημασία του Βόταν.»      

Jakob Wilhelm Hauer

Ο Jakob Wilhelm Hauer ένας ιεραπόστολος της προτεσταντικής εκκλησιάς και αργότερα καθηγητής της Σανσκριτικής στο πανεπιστήμιο του Τούμπιγκεν, ίδρυσε το 1934 τη «Γερμανική κίνηση της πίστης». 

Μια Γερμανική πίστη βασισμένα στα γερμανικά και σκανδιναβικά γραπτά και στις παραδόσεις. Τα μέλη της πίστευαν σε αρχέγονες παραδόσεις και δέχονταν έναν θετικό χριστιανισμό. «H κίνηση της Γερμανικής πίστης είχε σκοπό της, τη θρησκευτική αναγέννηση του έθνους από τις κληρονομικές ρίζες της Γερμανικής Φυλής.» 


Deutscher Glaube τεύχος Νοεμβρίου του 1934      
                         
Η κίνηση του Χίτλερ ξεσήκωσε ολόκληρη τη Γερμανία και την Ευρώπη. Ξύπνησε τη φυλετική ψυχή των Αρίων, ξύπνησε τον θεό Βόταν.

Άγγελος Κωνσταντίνου

The Stormtrooper